Voor de jeugd wordt door tennisschool BTA onder leiding van professionele trainers een gericht programma voor alle leeftijden gegeven. Op die manier denken we de jeugd een ideale mix van plezierige en leerzame invulling te kunnen aanbieden. Voor de kinderen tussen de 5 en 10 jaar werken we met aangepaste lesprogramma's die kinderen leuke en leerzame activiteiten bieden, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en taktische vaardigheden. Hoe? Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek tot tennis op de hele baan. Voor de financiele machtiging dienen ouders/verzorgers deze inschrijving te doen.

Er kan tweemaal per jaar ingeschreven worden voor training: winterseizoen (oktober t/m maart) en zomerseizoen (april t/m oktober).
Afhankelijk van de beschikbaarheid en indeling op niveau vindt de training plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 16.00-19.00 uur.

Let op! Trainingen volgen zonder lidmaatschap is niet mogelijk. 

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden: 

 • Tenniskids Rood (5 t/m 9 jaar)
  Deze cursus bestaat uit 16 weken les en is bedoeld voor kinderen t/m 5 t/m 9 jaar. De opzet is dat kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met bal en racket. Grondvormen als werpen, vangen, stuiten en slaan worden in steeds wisselende situaties geoefend.

 • Tenniskids Oranje (7 t/m 10 jaar)
  Deze cursus bestaat uit 16 weken les en is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 10 jaar en ligt in het verlengde van minitennis. De kinderen gaan op een klein veld een begin maken met de technische grondbeginselen van het tennis en het spelen van wedstrijdjes.

 • Tenniskids Groen (9 t/m 12 jaar)
  Deze cursus bestaat uit 16 weken les en is bedoeld voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en ligt in het verlengde van minitennis. De kinderen gaan op een klein veld een begin maken met de technische grondbeginselen van het tennis en het spelen van wedstrijdjes.

 • Geel Jeugdcursus (12 tot 18 jaar)
  De cursus bestaat uit 16 weken les van 50 minuten en is bedoeld voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Binnen deze trainingen zal er zeer gedisciplineerd gewerkt worden en zal de ontwikkeling van de specifieke speelstijl van de jeugd centraal staan.

Kijk hier voor meer info over de trainingsmogelijkheden bij Zwaluwen Utrecht 1911 Tennis.