Onze smashcourt tennisbanen hebben het grote voordeel dat er het hele jaar gewoon op gespeeld kan worden, ook in de winter. Onder nagenoeg alle weersomstandigheden kan er dus getennist worden.

Om schade te voorkomen is het echter belangrijk te weten dat er een aantal uitzonderingen zijn waarbij de banen niet bespeeld mogen worden.

 

De banen svp niet betreden bij:

 

Plasvorming door hevige regenval
Smashcourt heeft een goede waterdoorlaatbaarheid, waardoor er bij regen vrijwel geen plassen ontstaan op de baan. Door hevige regenval kan het echter voorkomen dat er op een bepaalde plek een plas ontstaat. Probeer deze niet handmatig weg te werken door te slepen oid, maar wacht totdat de baan het water heeft kunnen verwerken en de plas weg is getrokken.

Sneeuw
De sneeuw dient op een natuurlijke wijze te verdwijnen, dit mag niet handmatig gebeuren.

Opdooi 
Bij opdooi ontdooit de toplaag van de tennisbaan. Echter de onderlaag is nog steeds bevroren waardoor het vocht uit de toplaag niet weg kan. Wanneer er toch wordt getennist bij opdooi kan dit zorgen voor schade aan de banen. Daarom ook bij opdooi de banen niet betreden.


NB. bij vorst mogen de banen gewoon bespeeld worden!

 

Er wordt geprobeerd om zo goed mogelijk te communiceren indien er niet gespeeld mag worden. Het verzoek aan de leden om ook zelf op bovenstaande regels te letten.