respiratory protection 4991354 640

Vanaf 11 mei mag er weer getennist worden. Dat is goed nieuws! Wel zijn er een paar voorwaarden:

Let op: de tennisbanen moeten officieel nog worden vrijgegeven door de gemeente Utrecht. Het bestuur geeft het reserveringssysteem vrij zodra de noodverordening van de gemeente is opgeheven: naar verwachting op maandagochtend 11 mei. 
 
Tennislessen zullen in de week van 18 mei van start gaan. Aparte communicatie incl. de indeling van de lesgroepen volgt binnenkort vanuit BTA. 
 
Richtlijnen voor gebruik van de tennisbanen (geldig tot minimaal 1 juni):
 
Blijf thuis als:
 • Je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 • Als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);  
 • Als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test; 
 • Zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
Als je in een risicogroep zit of boven de 70 bent, dien je zelf je risico te analyseren in hoeverre je je op een sportpark kunt begeven. 
 
Bij het spelen op de baan moeten de volgende regels gevolgd worden:
 • Vrij spelen is alleen mogelijk door vooraf af te hangen. Gebruik hiervoor de KNLTB-clubapp die te downloaden is voor mobiele telefoons. Dit vermijdt dat er groepsvorming rondom de banen plaatsvindt. 
 • Kom kort (max. 10 minuten) voor aanvang van je spel of les naar de baan en verlaat de baan direct nadat je klaar bent, wederom om groepsvorming rondom de baan te voorkomen.
 • Ook bij tennis voor 13-jaar en ouder geldt de anderhalvemeterafstandsregel. Vrij spelen mag daarom alleen in enkelspelvorm (max. 2 spelers per baan). De uitzondering is voor dubbelspelers waarvan beide paren in hetzelfde huishouden wonen.
 • Houd in het algemeen 1.5 meter afstand tot elkaar, ook tot trainers. 
 • Er is een looproute voor spelers: onze ingang blijft de gebruikelijke ingang naast het kot (bordje "ingang"). Hier is ook de mogelijkheid om op 1.5 meter afstand van elkaar te wachten. De uitgang bevindt zich bij baan 1. 
 • Het clubhuis is gesloten: er is geen mogelijkheid om je om te kleden of te douchen. Kom dus in tenniskleding naar de baan. Het toilet en de kraan in het kot zijn bereikbaar en worden regelmatig schoongemaakt, maar probeer gebruik zoveel mogelijk te beperken: ga thuis naar het toilet en neem een goed gevulde bidon mee. 
 • Neem je eigen materiaal mee: eigen racket, eigen bidon, eigen ballen. Er worden geen materialen beschikbaar gesteld. 
Op het kot hangt een KNLTB poster voor verantwoord spelen. Lees deze door wanneer je voor het eerst de baan op gaat. Het volledige protocol Verantwoord Sporten van de KNLTB is hier te vinden en de aanvullende richtlijnen hier.  
 
Beschikbaarheid van de banen:
 • Het reserveringssysteem is momenteel nog geblokkeerd. Zodra de noodverordening van de gemeente is opgeheven worden ze vrijgegeven zodat jullie allemaal jullie reserveringen kunnen maken (naar verwachting maandagochtend). 
 • Houd rekening met het volgende:
 • Op maandag t/m donderdagavond zullen er met uitzondering van feestdagen en de zomervakantie seniorenlessen plaatsvinden. Niet alle banen zullen dan beschikbaar zijn voor vrij spelen. 
 • De banen zijn gereserveerd voor jeugdlessen en vrij spelen voor de jeugd op dinsdag van 16.50-19.00 en op donderdag van 16.30-17.30. Vrij spelen voor senioren is dan niet mogelijk, omdat er voor de jeugd een toezichthouder aanwezig moet zijn en deze op andere tijdstippen er niet standaard is. Wel is het mogelijk voor ouders om samen met hun kind op andere tijdstippen te tennissen, omdat zij dan zelf de toezichthouder zijn. 
 • De voorjaarscompetitie is afgelast en ook toernooien zijn nog niet toegestaan. De banen zullen daarom in het weekend (vrijdag t/m zondag) goed beschikbaar zijn voor vrij spelen. 
Tennis je nog niet zolang en heb je interesse om vrij te spelen, maar nog geen buddies? Meld je dan aan voor de Tennis voor Dummies-whatsappgroep door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In deze groep kun je laagdrempelig oproepjes plaatsen om vrij te spelen. 
 
Zoals het kabinet zegt: we doen het samen, en hopen dus ook dat we op jullie allemaal kunnen rekenen om te zorgen dat we veilig de regels volgen terwijl we toch tennisplezier beleven. Nogmaals, lees deze mail goed door en print hem zo nodig uit voor je gaat tennissen. Mocht je vragen hebben, schroom niet ons te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Hopelijk tot snel!
 
 
Bestuur Zwaluwen,
Wilco, Ivanka, Evalin, Dennis